Splošni pogoji

bef-af

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

bef-af
color-separator

Pogoji poslovanja spletne trgovine trgovina.ulipi.com, so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), splošnih zakonitosti elektronskega poslovanja in Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).
Namen teh Splošnih pogojev poslovanja spletne trgovine trgovina.ulipi.com, so jasno definirane pravice in obveznosti uporabnikov (v nadaljevanju tudi »kupci« in »potrošniki«) spletne trgovine trgovina.ulipi.com (v nadaljevanju »spletna trgovina« in »ponudnik«) pri uporabi spletne strani, naročanju, nakupu in prodaji blaga, ki je na voljo spletni trgovini in fizično na licu mesta ter poslovni odnos med ponudnikom in uporabnikom. Kot kupec se razume vsaka fizična oseba, ki je potrošnik in je opravila nakup na spletni strani trgovina.ulipi.com.

V skladu z določbami zakona, ki ureja pravice potrošnikov pri ponujanju, prodajanju in drugih oblikah trženja blaga in storitev s strani podjetij, je potrošnik fizična oseba, ki pridobiva ali uporablja blago in storitve za namene izven njegove poklicne ali pridobitne dejavnosti. Pogoji poslovanja obravnavajo delovanje ponudnika spletne trgovine, pravice uporabnika/kupca ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. Navedeni pogoji poslovanja urejajo prodajo blaga, ki je na voljo v spletni trgovini. Nakup opravljen prek spletne trgovine, se šteje za nakup, opravljen skladno s predpisi, veljavnimi v Republiki Sloveniji. Dostavo blaga, kupljenega prek spletne trgovine, zagotavlja ponudnik prek svojih lastnih virov in/ali prek pogodbenih partnerjev na ozemlju Republike Slovenije. Pred zaključkom nakupa oz. oddajo naročila mora kupec s klikom potrditi seznanjenost in strinjanje s pogoji nakupa, sicer naročila ne more oddati.

Navedeni pogoji poslovanja se lahko kadar koli dopolnijo z novimi določili, zato kupcu predlagamo, da jih prebere pred vsakim nakupom in si jih natisne ali shrani na primeren lasten trajni nosilec podatkov. Vsaka različica pogojev poslovanja je posebej datirana. Kupca zavezujejo pogoji poslovanja, veljavni ob oddaji naročila.

Zaradi narave poslovanja prek svetovnega spleta se ponudba v spletni trgovini ažurira ter se pogosto in hitro spreminja. Ponudnik si prizadeva zagotoviti jasne in temeljite informacije za predstavitev osnovnih značilnosti prodajnih artiklov, ki so navedene na embalaži artikla, zato ponudnik ne odgovarja za morebitne napake v podatkih ali tiskarske napake. Ponudnik si prizadeva zagotoviti ustrezne slike vseh prodajnih artiklov na svoji spletni strani. Morebitne estetske razlike med sliko in dejanskim artiklom ne vplivajo na specifikacijo samega artikla.

Spletna trgovina je odprta vsak dan, 24 ur na dan. Zaradi različnih tehničnih razlogov poslovanje prek spletne trgovine ali celo dostop do trgovine včasih ni mogoč. Zato si ponudnik pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi dostop do strani spletne trgovine. Ponudnik ne prevzema odgovornosti za nedelovanje trgovine zaradi neznanja uporabe, kakršnih koli posledic zlorabe spletne trgovine, nedelovanje storitve zaradi izpada omrežja, izpada električne energije ali drugih tehničnih motenj, ki bi lahko začasno, lahko tudi za daljši čas, motile uporabo.

Ponudnik jamči, da so vse informacije na spletu točne, kljub temu, si pridružuje pravico do kakršnih koli sprememb tekstovnega, slikovnega ali zvočnega materiala na spletni strani brez prehodne najave. Spremembe veljajo od trenutka objave.

Kupec za vsak spletni nakup soglaša s Splošnimi pogoji, ter da jih v celoti sprejema in potrjuje.

bef-af

INFORMACIJE O PONUDNIKU

bef-af
color-separator

Podjetje: Gostišče Ulipi d.o.o, Zeče 35, 3210 Slovenske Konjice
Matična številka: 7199244000
Davčna številka: SI 97044644
Transakcijski računi:
IBAN SI56 0400 1005 0498 286 (odprt 1.1.2021, NOVA KBM d.d.)
IBAN SI56 3400 0101 9818 109 (odprt 20.4.2020, Sparkasse d.d.)


Vpisan v Sodni register pod številko 2016/54825.

bef-af

KONTAKT

bef-af
color-separator

V primeru, da imate glede naše ponudbe ali uporabe spletne strani dodatna vprašanja nas lahko kontaktirate na: trgovina@ulipi.com ali pokličete na telefonsko številko: (03) 752 06 16.

bef-af

PONUDBA

bef-af
color-separator

Ponudba zajema različne skupine artiklov (blago in darilne bone) prikazane pod oddelki, v spletni trgovini. Ponudnik, si pridružuje pravico do zavrnitve naročila, če artikla ni več na zalogi ali zaradi očitno napačnih cen, ki so posledica avtomatiziranih prenosov, o čemer vam bomo obvestili v najkrajšem možnem času.
Darilni boni so prenosljivi in unovčljivi za storitve in izdelke, ki jih ponudnik ponuja.
Veljavnost darilnih bonov je 1 leto od izdaje darilnega bona. Če darilni bon ni izkoriščen v navedenem roku, se plačanega zneska kupcu ne vrne.

bef-af

ODGOVORNOST

bef-af
color-separator

Ponudnik ne nosi odgovornosti, če kupec ne prevzame naročenega darilnega bona prejetega v PDF obliki na e-naslov ali ga ne prevzame fizično v restavraciji. Prav tako ponudnik ne odgovarja, če kupec darilni bon izgubi, ga uniči ali kako drugače onemogoči njegovo uporabo. Ponudnik dvojnikov darilnih bonov ne izdaja. Imetnik darilnega bona, bon predloži ob izvedbi storitve v restavraciji Gostišča Ulipi d.o.o. Zamenjava darilnega bona za gotovino ni možna. Prav tako ni možno podaljšanje njegove veljavnosti, ali zamenjava v primeru izgube, uničenja ali poškodovanja. V teh primerih kupec ni upravičen do nobenega povračila. Darilni bon je možno vnovčiti samo v celoti in ga je mogoče uporabiti v enkratnem znesku.

bef-af

CENE

bef-af
color-separator

Vse cene v spletni trgovini so v evrih in že vključujejo davek na dodano vrednost, razen če je izrecno navedeno drugače. Cene ne vključujejo stroškov dostave oziroma poštnine. Stroški dostave so navedeni ob izračunu vrednosti naročila pred elektronsko potrditvijo naročila. V okviru prevzema prodajnih artiklov na licu mesta ponudnika, je brez stroškov dostave, o čemer je uporabnik obveščen pred oddajo naročila. Spletne cene veljajo le za nakupe v spletni trgovini. Ponudnik si pridržuje pravico do dnevnih sprememb cen asortimana brez predhodnega obvestila.
Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot kupca. Po oddaji naročila, uporabnik prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto ali zavrnjeno. Slike v spletni trgovini so simbolične. Dekorativni material ni vključen v ceno.

bef-af

POSTOPEK NAKUPA

bef-af
color-separator

Naročanje v spletni trgovini poteka v slovenskem jeziku prek spleta 24 ur dnevno in 7 dni v tednu. Artikle lahko izbirate in naročate s seznama artiklov v spletni trgovini. Vsi artikli so na voljo do odprodaje zalog.

a) KOŠARICA - PONUDBA

Na tem zaslonu lahko pregledate artikle, ki ste jih predhodno dodali v košarico. Pri vsakem artiklu lahko spreminjate želeno količino ali jih odstranite iz košarice. Košarico dopolnite z dodatnimi artikli, tako da se vrnete nazaj v trgovino prek menijev naše ponudbe v zgornji vrstici. Ko končate z zbiranjem artiklov, kliknite na gumb »zaključi nakup« in preusmerjeni boste na naslednjo stran.

b) VNOS KONTAKTNIH PODATKOV

Na tem zaslonu vnesete kontaktne podatke, ki jih ponudnik potrebuje za dostavo izdelkov. Obvezni podatki so: Ime in priimek, naslov za dostavo in kontaktna telefonska številka. V kolikor teh podatkov upravljalcu ne posredujete, vašega naročila ne bo mogoče izvesti.

c) PLAČILO

Na zaslonu Plačilo lahko izberete način plačila. Izbirate lahko med plačilom vnaprej s plačilno oziroma kreditno kartico, nakazilom po prejetem predračunu ali fizično na blagajni ponudnika/prodajalca.
Gostišče Ulipi d.o.o, Zeče 35, 3210 Slovenske Konjice

Transakcijski računi:
IBAN SI56 0400 1005 0498 286 (odprt 1.1.2021, NOVA KBM d.d.)
IBAN SI56 3400 0101 9818 109 (odprt 20.4.2020, Sparkasse d.d.)
Sklicna Številka: Številka naročila

d) ZAKLJUČEK NAKUPA

Ob zaključku naročila z izbiro potrditvenega polja potrjujete, da v celoti razumete pogoje poslovanja in jih sprejemate, pa tudi, da ste starejši od 18 let in da vam ni odvzeta poslovna sposobnost. S klikom na gumb »plačaj zdaj« ali »končaj naročilo« zaključite postopek nakupa. Po zaključenem naročilu na spletni strani boste prejeli elektronsko sporočilo z vsemi podatki o vašem naročilu.

e) POTRDITEV NAKUPA

Pogodba o nakupu med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo »Potrditev naročila«). Od tega trenutka naprej so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo za ponudnika in kupca.

f) PREVZEM, DOSTAVA

Kupec ob naročilu artikla izbere kakšen bo način dostave preko poštnega ponudnika ali kot osebni prevzem na mestu ponudnika. Dostava naročenih artiklov se opravi do vrat objekta le na področju Republike Slovenije. Prevzem artiklov se lahko izvrši v času obratovanja restavracije po predhodni najavi (03 752 06 16 ali trgovina@ulipi.com).
Ponudnik predvidoma v roku 5 – 7 delovnih dni, najkasneje pa v roku 30 dni od datuma, ko kupec na elektronski naslov prejme potrdilo o prejemu naročila pripravi artikel za odpremo in ga odpošlje na naslov, ki ga kupec navede v kontaktnem obrazcu, navedenem ob oddaji naročila. Če se rok dostave nepričakovano podaljša za več, kot je navedeno v Pogojih poslovanja, bo kupec obveščen prek telefona, elektronske ali navadne pošte. Ob kakršnih koli nepričakovanih zapletih ali zamudi pri naročilu kupec o tem prejme obvestilo prek elektronske pošte. Dostava se opravi do vrat objekta na naslovu, ki ga kupec navede v kontaktnem obrazcu ob oddaji naročila.
Če kupec ni dosegljiv na izbranem naslovu, bo dostavljavec ponovno poskušal dostaviti naročene artikle. Če ponovna dostava ne bo uspešna, bo paket vrnjen pošiljatelju. Ponudnik ne odgovarja za poškodbe, uničenje ali nezmožnost zagotavljanja artiklov zaradi vojne ali civilnih nemirov, stavk, prenehanja dela v industriji, neuspešne dostave, požara, nevihte, poplav ali neurij, okvar, namernih poškodb, kraje ali zaradi drugih primerov višje sile. Dostavna služba si pridržuje pravico, da na primeren način preveri istovetnost prevzemnika blaga (vpogled v osebni dokument), saj bo s tem zagotovljeno, da bodo naročeni artikli izročeni pravemu naročniku. Podatki iz osebnega dokumenta se lahko v namen dokaza preverjanja identitete prepišejo. Prevzem pošiljke s strani druge osebe, ki ni registrirani uporabnik, je možen le na podlagi pisnega pooblastila in identifikacije prevzemnika z veljavnim osebnih dokumentom. Ob prevzemu kupec s podpisom potrdi količino in kakovost naročenih artiklov. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanje točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ponudnik ne prevzema nobene odgovornosti za škodo, ki bi nastala zaradi daljših dobavnih rokov ali ne dobave blaga, če je škoda nastala brez ponudnikove krivde. Kupec je dolžan artikel, ki ga je ponudniku izročil v garancijsko ali drugačno obravnavo, po zaključku obravnave prevzeti.

bef-af

ZAŠČITA ZASEBNOSTI IN VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

bef-af
color-separator

Ponudnik se zavezuje, da bo varoval zaupnost osebnih podatkov uporabnikov spletnega mesta. Zbrani podatki bodo uporabljeni izključno v namene, za katere so bili zbrani oz. so jih posredovali kupci, ter za izboljšanje spletnega mesta. Osebnih podatkov in kontaktnih informacij ponudnik ne bo uporabljal v druge namene ter jih brez izrecnega dovoljenja kupca/uporabnika razkrival tretjim osebam, razen v primeru kot to določa zakon. Ponudnik bo storil vse, da podatke uporabnikov spletnih strani zaščitimo pred kakršnimikoli kršitvami in zlorabami.
Vsi osebni podatki kupcev se shranjujejo v bazi podatkov ponudnika, razen podatkov o plačilnih karticah. Ti podatki se obdelujejo ločeno, na spletni strani banke in jih je zato potrebno ob vsakem nakupu ponovno vnesti. Za varovanje in obdelavo podatkov plačilnih kartic skrbi banka, ki omogoča varne transakcije.
Podatki se uporabljajo izključno za potrebe izpolnitve naročila in potrebne komunikacije izvedbe tega naročila, da se lahko zagotovi nemoten proces spletnega nakupa. Uporabniki imajo kadarkoli od ponudnika storitev pravico, da njihove osebne podatke izbriše iz zbirke osebnih podatkov ponudnika. Zahtevo za izbris lahko uporabnik izvede pisno z zahtevo poslano na naslov trgovina@ulipi.com.

bef-af

REKLAMACIJE

bef-af
color-separator

Reševanje reklamacij poteka v skladu z določili Obligacijskega zakonika in Zakona o varstvu potrošnikov. Reklamacije se pisno posreduje na naslov trgovina@ulipi.com, s pripisom »Reklamacija« in vsemi podatki o uporabniku, računu oz. naročilu in reklamaciji izdelka. V primeru, da bi bila po vsebini sodeč reklamacija lahko rešena na kraju samem, gost pa napake ni reklamiral in o nepravilnosti ni obvestil Gostišče Ulipi d.o.o, se šteje, da se je uporabnik strinjal z opravljeno storitvijo in je s tem izgubil pravico do vlaganja kasnejših reklamacij z zahtevo po znižanju cene storitve oziroma plačilu škode.
Kupec ima pravico, da ponudniku v 14 dneh od prevzema artikla sporoči da od pogodbe odstopa ter hkrati, ponudniku vrne artikel, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo artikel za namen izven svoje pridobitne dejavnosti). Strošek vračila artiklov bremeni v tem primeru kupca.

Za stvarno napako gre zlasti takrat, ko:
• stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali promet;
• stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ponudniku pa je bila znana oziroma bi mu morala biti znana;
• stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oz. predpisane;
• je ponudnik izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom; izjema so le vzorci ali modeli, prikazani zaradi obvestila.

Kupec mora ponudnika obvestiti o morebitni stvarni napaki skupaj z njenim natančnim opisom in s predložitvijo kopije računa.

Kupec, ki pravilno obvesti ponudnika o stvarni napaki, ima pravico od ponudnika zahtevati, da:
• odpravi napako na blagu ali;
• vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali;
• blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali;
• vrne plačani znesek.

Opredeljeni vrstni red uveljavljanja zahtevkov kupcev, ki niso potrošniki, je urejen v zakonu, ki ureja obligacijska razmerja.
V vsakem primeru ima kupec tudi pravico, da od ponudnika zahteva povrnitev škode, zlasti pa povračilo stroškov materiala, nadomestnih delov, dela, prenosa in prevoza izdelkov, ki nastanejo zaradi izpolnitve obveznosti iz predhodnega odstavka.
Pravice kupca potrošnika iz prvega odstavka ugasnejo s potekom dveh let od dneva, ko je o stvarni napaki obvestil ponudnika. Pravice kupca, ki ni potrošnik, pa ugasnejo v skladu z določili zakona, ki urejajo obligacijska razmerja.

KUPEC / UPORABNIK NIMA PRAVICE DO ODSTOPA OD POGODBE V PRIMERU NASLEDNJIH POGODB

• o blagu ali storitvah, katerih cena je odvisna od nihanj na trgih, na katera podjetje nima vpliva in ki lahko nastopijo v roku odstopa od pogodbe;
• o blagu, ki je izdelano po natančnih navodilih potrošnika in prilagojeno njegovim osebnim potrebam;
• o blagu, ki je hitro pokvarljivo ali mu hitro preteče rok uporabe;
• o opravljanju storitev, če podjetje pogodbo v celoti izpolni ter se je opravljanje storitve začelo na podlagi potrošnikovega izrecnega predhodnega soglasja in s privolitvijo, da izgubi pravico do odstopa od pogodbe, ko jo podjetje v celoti izpolni;
• o dobavi zapečatenega blaga, ki ni primerno za vračilo zaradi varovanja zdravja ali higienskih vzrokov, če je potrošnik po dostavi odprl pečat;
• o dobavi blaga, ki je zaradi svoje narave neločljivo pomešano z drugimi predmeti;
• o dobavi alkoholnih pijač, katerih cena je dogovorjena ob sklenitvi prodajne pogodbe in ki se lahko dostavijo po 30 dneh, njihova dejanska vrednost pa je odvisna od nihanj na trgu, na katera podjetje nima vpliva;
• pri katerih je potrošnik izrecno zahteval obisk podjetja na domu zaradi izvedbe nujnega popravila ali vzdrževanja. Če podjetje pri takem obisku opravi še dodatne storitve, ki jih potrošnik ni izrecno zahteval, ali dostavi blago, ki ne predstavlja nadomestnih delov, nujno potrebnih za vzdrževanje ali popravilo, ima potrošnik za navedene dodatne storitve in blago pravico do odstopa od pogodbe;
• o nastanitvi, ki ni namenjena stalnemu bivanju, prevozu blaga, najemu vozil, pripravi in dostavi hrane, ali storitvah za prosti čas, pri katerih se podjetje zaveže, da bo izpolnilo svojo obveznost ob točno določenem datumu ali v točno določenem roku;
• o dobavi digitalne vsebine, ki se ne dostavi na otipljivem nosilcu podatkov, če se je opravljanje storitve začelo na podlagi potrošnikovega izrecnega predhodnega soglasja in s privolitvijo, da s tem izgubi pravico do odstopa od pogodbe.

Pravico do uveljavljanja garancije urejajo določila Zakona o varstvu potrošnikov, glede stvarnih napak pa za potrošnike veljajo določila Zakona o varstvu potrošnikov, za ostale kupce pa določila Obligacijskega zakonika.

bef-af

PRITOŽBE IN SPORI

bef-af
color-separator

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Po najboljših močeh se trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostavitve učinkovitega sistema obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se ob težavah kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Kupec odda pritožbo po elektronski pošti na naslov: trgovina@ulipi.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.
Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju spora. To je tudi glavna ovira, da kupec ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno oz. zunajsodno poravnavo. Če to ne bi bilo mogoče, bo spore reševalo pristojno sodišče.

ZUNAJSODNO REŠEVANJE POTROŠNIŠKIH SPOROV

Ponudnik za razmerje, izhajajoč iz teh splošnih pogojev, ne priznava izvajalcev zunajsodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil skladno z zakonodajo s področja zunajsodnega reševanja potrošniških sporov.

bef-af

KONČNE DOLOČBE

bef-af
color-separator

Ponudnik si pridružuje pravico kadar koli spremeniti pogoje poslovanja. Vsakokrat veljavni pogoji poslovanja so objavljeni na spletni strani ponudnika.
Uporabnik mora pred oddajo naročila pogoje poslovanja prebrati in potrditi strinjanje z njihovo vsebino, sicer ne bo mogel izvesti nakupa blaga.
Ti pogoji poslovanja veljajo od dne 01.05.2022.